Coneix Rosa Clará

Dissenyadora Rosa Clará. Retrat

Rosa Clará va iniciar la seva trajectòria empresarial al sector de la moda nupcial fa gairebé 20 anys, quan va obrir la seva pròpia botiga de vestits de núvia a Barcelona. Oferia dissenys innovadors creats amb teixits de la màxima qualitat a una veta de mercat creixent que no s’identificava amb el producte que trobava fins aquell moment.

Aquesta nova percepció de la núvia va revolucionar el sector i, al cap de poc temps, s’obrien botigues pròpies i franquícies de Rosa Clará a la resta d’Espanya i començava una època d’expansió internacional.

La consolidació de la companyia i la seva posició hegemònica dins el sector van arribar, entre altres vies, mitjançant la col·laboració amb dissenyadors d’alta costura (Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, Zuhair Murad), amb els quals es van signar contractes d’exclusivitat per fabricar i distribuir les seves col·leccions de núvia arreu del món.

Aquesta decisió, combinada amb la potent imatge de marca que projecta Rosa Clará inaugurant cada edició de la “Barcelona Bridal Week” (un dels salons de moda nupcial més prestigiosos del món) i la creixent demanda de les celebrities per vestir els seus dissenys nupcials, va ajudar a consolidar totes les marques del grup a escala internacional i va facilitar la venda dels productes als cinc continents mitjançant botigues pròpies, franquícies i establiments multimarca.

Un cop assolida la consolidació al sector nupcial, el nou repte de Rosa Clará era oferir un servei integral tant a les núvies com a les seves acompanyants, un projecte que es va materialitzar l’any 2007 amb la creació de la col·lecció de vestits de festa “Rosa Clará Cocktail”. Aquesta aposta, sumada a les col·leccions ja existents de complements, va permetre al grup aconseguir aquest objectiu.

Actualment Rosa Clará compta amb tres centres a Espanya. La nova seu està situada al carrer Quatre Camins de Barcelona i acull les oficines corporatives del Grup. El segon edifici, que abans feia les funcions de seu central, es troba a l’Hospitalet de Llobregat i és el centre de logística i producció de l’empresa. Per acabar, l’edifici de Sant Just Desvern de 5.000 m2 actua com a centre polivalent amb dues funcions essencials: centre de desenvolupament i innovació de producte i showroom per mostrar les noves col·leccions als més de 3.500 clients de 86 països que ens visiten cada any.

A aquestes infraestructures cal sumar-hi la seu de la filial nord-americana situada a Nova Jersey que, juntament amb la de Mèxic (creada l’any passat) i la de Brasil, constitueixen les tres filials amb activitat logística i d’operacions de la companyia.

OUR OTHER BRANDS

PREMIS I HONORS

Premi a la internacionalització atorgat per l’Associació International Women's Forum Spain (2014)

Premi Mujer Hoy – Mujer del Año (2013)

Premi Icono de Estilo de Vanidades com a dissenyadora de núvies (2013)

Premi Millor Dissenyadora de Núvies atorgat per la Miami Fashion Week (2013)

Premi “IWEC - Internacional Women's Entrepreneurial Challenge” de la Cambra de Comerç de Manhattan (2011)

Premi “Top Glamour 2010 Latinoamérica” a l’apartat d’empresària de moda (2010)

Professora honorària per la Universidad Autónoma de Guadalajara (Mèxic) per la seva contribució al món de la moda i la seva qualitat de referent per als joves dissenyadors (2008)

Premi “Barcelona és Moda” per la seva dimensió i expansió internacional (2009)

Premi “Protagonistas del año 2006” a l’apartat de moda atorgat per Punto Radio (2007)

Premi “Prix de la Moda Marie Claire” a la millor trajectòria empresarial (2006)

Premi “Ciudadano Europeo” – Foro Europa 2001 (2005)

Premi “Emprenedor de l’any 2003” a la creativitat i la internacionalització – Ernst & Young conjuntament amb IESE (2003)