Coneix Rosa Clará

Dissenyadora Rosa Clará. Retrat

Rosa Clará va iniciar la seva trajectòria empresarial al sector de la moda nupcial fa gairebé 23 anys, quan va obrir la seva pròpia botiga de vestits de núvia a Barcelona. Oferia dissenys innovadors creats amb teixits de la màxima qualitat a una veta de mercat creixent que no s’identificava amb el producte que trobava fins aquell moment.

Aquesta nova percepció de la núvia va revolucionar el sector i, al cap de poc temps, s’obrien botigues pròpies i franquícies de Rosa Clará a la resta d’Espanya i començava una època d’expansió internacional.

La consolidació de la companyia i la seva posició hegemònica dins el sector van arribar, entre altres vies, mitjançant la col·laboració amb dissenyadors d’alta costura (Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, Zuhair Murad), amb els quals es van signar contractes d’exclusivitat per fabricar i distribuir les seves col·leccions de núvia arreu del món.

Esta decisión, junto a la potente imagen de marca que proyecta Rosa Clará inaugurando cada edición de la “Barcelona Bridal Week”, uno de los salones de moda nupcial de más prestigio a nivel mundial, y la creciente demanda de celebrities para vestir sus diseños nupciales permitieron consolidar todas las marcas del grupo a nivel internacional, facilitando la venta de sus productos en los 5 continentes mediante tiendas propias, franquicias y multi-marca.

Ya consolidado en el sector nupcial, el nuevo reto de Rosa Clará fue ofrecer un servicio integral tanto a novias como a sus acompañantes, por lo que en el año 2007 se creó la colección de vestidos de fiesta, “Rosa Clará Cocktail”, que junto a las colecciones ya existentes de complementos, lograron la consecución de este objetivo.

Actualment Rosa Clará compta amb tres centres a Espanya. La nova seu està situada al carrer Quatre Camins de Barcelona i acull les oficines corporatives del Grup. El segon edifici, que abans feia les funcions de seu central, es troba a l’Hospitalet de Llobregat i és el centre de logística i producció de l’empresa. Per acabar, l’edifici de Sant Just Desvern de 5.000 m2 actua com a centre polivalent amb dues funcions essencials: centre de desenvolupament i innovació de producte i showroom per mostrar les noves col·leccions als més de 3.500 clients de 86 països que ens visiten cada any.

A aquestes infraestructures cal sumar-hi la seu de la filial nord-americana situada a Nova Jersey que, juntament amb la de Mèxic (creada l’any passat) i la de Brasil, constitueixen les tres filials amb activitat logística i d’operacions de la companyia.

OUR OTHER BRANDS

PREMIS I HONORS

Premi a la internacionalització atorgat per l’Associació International Women's Forum Spain (2014)

Premi Mujer Hoy – Mujer del Año (2013)

Premi Icono de Estilo de Vanidades com a dissenyadora de núvies (2013)

Premi Millor Dissenyadora de Núvies atorgat per la Miami Fashion Week (2013)

Premio “IWEC - Internacional Women’s Entrepreneurial Challenge” de la Cámara de Comercio de Manhattan (2011)

Premio “Top Glamour 2010 Latinoamérica” en el apartado Empresaria de Moda (2010)

Professora honorària per la Universidad Autónoma de Guadalajara (Mèxic) per la seva contribució al món de la moda i la seva qualitat de referent per als joves dissenyadors (2008)

Premio “Barcelona és Moda” por su Dimensión y expansión internacional (2009)

Premio “Protagonistas del año 2006” en el apartado Moda, otorgado por Punto Radio (2007)

Premio “Prix de la Moda Marie Claire” a la mejor trayectoria empresarial (2006)

Premio “Ciudadano Europeo” – Foro Europa 2001 (2005)

Premio “Emprendedor del Año 2003” a la Creatividad e Internacionalización – Ernst & Young conjuntamente con IESE (2003)