Dissenyadora Rosa Clará. Retrat

Rosa Clará va iniciar la seva trajectòria al món de la moda nupcial fa gairebé 25 anys quan va obrir la primera botiga de la marca a Barcelona. Oferia dissenys diferents i absolutament moderns elaborats amb teixits de la màxima qualitat a un grup creixent de núvies que no s’identificava amb el que trobava al mercat. Aquesta nova manera d'entendre la moda nupcial va revolucionar el sector i, al cap de poc temps, van començar-se a obrir botigues pròpies i franquícies de Rosa Clará arreu del món. Ben aviat es va convertir en una de les marques nupcials líders dins i fora de les nostres fronteres.

Rosa Clará va reforçar la seva posició de lideratge i la seva influència dins el sector bridal mitjançant nombroses col·laboracions amb dissenyadors d’alta costura de primer nivell, com ara Christian Lacroix, Karl Lagerfeld i Zuhair Murad, amb els quals va signar contractes d’exclusivitat per dissenyar les seves col·leccions de núvia. La decisió de sumar forces amb grans firmes del sector de la moda i la potent imatge de marca de Rosa Clará van ser clau perquè fos la marca escollida per inaugurar la Barcelona Bridal Week, una de les cites més prestigioses del món dins el sector nupcial. La creixent demanda de les seves creacions per part de les celebrities permet a Rosa Clará continuar escalant posicions entre les millors de la indústria i situar-se entre les marques líders del sector nupcial a escala internacional gràcies a la seva àmplia xarxa de distribució, amb més de 3.500 punts de venda en 80 països i una xarxa de 140 botigues pròpies i franquícies.

La presència digital de la marca continua creixent ràpidament. El lloc web de Rosa Clará és el segon amb més visites de la indústria nupcial en tot el món. A més, aconsegueix el lideratge a Espanya i supera la presència d'altres marques de referència en mercats considerats estratègics.

OUR OTHER BRANDS

PREMIS I HONORS

Premi a la internacionalització atorgat per l’Associació International Women's Forum Spain (2014)

Premi Mujer Hoy – Mujer del Año (2013)

Premi Icono de Estilo de Vanidades com a dissenyadora de núvies (2013)

Premi Millor Dissenyadora de Núvies atorgat per la Miami Fashion Week (2013)

Premio “IWEC - Internacional Women’s Entrepreneurial Challenge” de la Cámara de Comercio de Manhattan (2011)

Premio “Top Glamour 2010 Latinoamérica” en el apartado Empresaria de Moda (2010)

Professora honorària per la Universidad Autónoma de Guadalajara (Mèxic) per la seva contribució al món de la moda i la seva qualitat de referent per als joves dissenyadors (2008)

Premio “Barcelona és Moda” por su Dimensión y expansión internacional (2009)

Premio “Protagonistas del año 2006” en el apartado Moda, otorgado por Punto Radio (2007)

Premio “Prix de la Moda Marie Claire” a la mejor trayectoria empresarial (2006)

Premio “Ciudadano Europeo” – Foro Europa 2001 (2005)

Premio “Emprendedor del Año 2003” a la Creatividad e Internacionalización – Ernst & Young conjuntamente con IESE (2003)