Dissenyadora Rosa Clará. Retrat

Rosa Clará va fundar la seva marca homònima de vestits de núvia el 1995, amb l'obertura de la seva primera botiga a Barcelona. Després d'una llarga carrera en el sector de la moda nupcial, la dissenyadora de moda i empresària va decidir incorporar les últimes tendències als vestits de núvia i oferir dissenys innovadors elaborats amb teixits de la màxima qualitat per a aquelles dones que no s'identificaven amb el producte existent fins aleshores.

Amb la seva visió de dona i empresària, Rosa Clará va revolucionar el sector de la moda nupcial en connectar amb una nova generació de núvies que cercaven més moda i individualitat en el seu vestit per al gran dia. Aquest esperit innovador i la seva decidida aposta per la màxima qualitat en els teixits i en la producció de cada vestit de núvia que porta la seva firma continuen caracteritzant Rosa Clará avui dia, convertida en tot un referent mundial amb més de 4.000 punts de venda i presència a 80 països.

Després de conquerir Espanya, la firma va començar l'expansió internacional a través del canal multimarca. El salt definitiu va arribar a partir de la col·laboració amb prestigiosos creadors d'alta costura, com ara Christian Lacroix, Karl Lagerfeld i Zuhair Murad, amb els quals va signar contractes d'exclusivitat per fabricar i distribuir les seves col·leccions nupcials a escala mundial.

Per part seva, amb la seva pròpia col·lecció, Rosa Clará va passar a inaugurar cada edició de la passarel·la Valmont Barcelona Bridal Fashion Week, el saló de moda nupcial més important en l'àmbit internacional, sorprenent amb vestits plens de creativitat i màgia i introduint noves tendències pensades per fer la realitat els somnis de qualsevol núvia. La seva esperada desfilada anual va contribuir —i continua contribuint— a consolidar la firma com un referent en el sector, tant per al públic professional com per a dones d'arreu del món.

Amb el mateix objectiu que en els seus inicis, fer feliç la dona amb un disseny a la seva mida, el 2007 el Grup Rosa Clará va llançar un servei integral, tant per a núvies com per a les seves convidades, amb la creació de la col·lecció Rosa Clará Cocktail. I, sempre pensant en la dona i en poder ser al seu costat en les ocasions més especials, també va introduir col·leccions de complements amb les quals es pot aconseguir un total look Rosa Clará per lluir perfecta.

OUR OTHER BRANDS

PREMIS I HONORS

Premi a la internacionalització atorgat per l’Associació International Women's Forum Spain (2014)

Premi Mujer Hoy – Mujer del Año (2013)

Premi Icono de Estilo de Vanidades com a dissenyadora de núvies (2013)

Premi Millor Dissenyadora de Núvies atorgat per la Miami Fashion Week (2013)

Premio “IWEC - Internacional Women’s Entrepreneurial Challenge” de la Cámara de Comercio de Manhattan (2011)

Premio “Top Glamour 2010 Latinoamérica” en el apartado Empresaria de Moda (2010)

Professora honorària per la Universidad Autónoma de Guadalajara (Mèxic) per la seva contribució al món de la moda i la seva qualitat de referent per als joves dissenyadors (2008)

Premio “Barcelona és Moda” por su Dimensión y expansión internacional (2009)

Premio “Protagonistas del año 2006” en el apartado Moda, otorgado por Punto Radio (2007)

Premio “Prix de la Moda Marie Claire” a la mejor trayectoria empresarial (2006)

Premio “Ciudadano Europeo” – Foro Europa 2001 (2005)

Premio “Emprendedor del Año 2003” a la Creatividad e Internacionalización – Ernst & Young conjuntamente con IESE (2003)